שימוש ברצפת בטון

מכניסים את התעשייה הביתה

בשנים האחרונות, השימוש ברצפות בטון בחללים תעשייתיים ובבתים פרטיים, הפך לפופולארי במיוחד בגלל תחזוקתה הקלה, עלותה הנמוכה, והמראה התעשייתי האורבאני שלה, שהוא מודרני ובן זמננו. כיון שריצפת בטון מורכבת מחומרים חזקים וקשיחים במיוחד, עמידותה מול נזקים, שחיקה ובלאי גבוהה מאד, מה שמעניק לה חיים ארוכי תווך . כתוצאה מכך, ריצפת בטון מתאימה למקומות, בהם יש צורך במשטח חזק ועמיד. יחד עם זאת, הרצפה מתאימה גם לבתים פרטיים בגלל המשטח האחיד שלה, שמספק מראה נקי ועשיר. בנוסף, קיים מגוון סוגי רצפות בטון, ביניהן, גם רצפות דקורטיביות חשופות וייחודיות למראה. האפשרות ליהנות מרצפה חזקה ועמידה, שגם מעניקה פתרון ויזואלי דקורטיבי, היא שהופכת אותה לשילוב מושלם בין פרקטיקה ואסטטיקה.

בטון מורכב מתערובת של צמנט, חול, חצץ ומים. לאחר שמערבלים את החומרים יחד, הבטון מתייבש ומתקשה. כאשר משתמשים בבטון לצרכים אדריכליים, כמו ריצוף בטון, מקבלים משטח הוא קשיח וחזק. קיימים מגוון סוגי בטון שניתנים לשימוש למטרות דקורטיביות, כמו רצפת בטון מוחלק, בטון חשוף או ריצפת בטון צרובה. כיון שהבטון חזק ועמיד, רצפת בטון יכולה לשמש אף משטח לריצופים שונים כמו פרקטים, שטיחים, קרמיקה ועוד.

היכן ניתן לשלב ריצוף בטון?

עד לפני כמה שנים השימוש ברצפת בטון היה בעיקר בחללים תעשייתיים, מפעלים, משטחים רחבים במיוחד, חניונים וכל מקום בו דרוש משטח חזק ועמיד במפני נזקים, שחיקה ובלאי. כיום, רצפת בטון משולבת גם בבנייה הפרטית. בעצם היותה משטח אחד רחב, היא מעניקה מראה ישר, חלק ועשיר, שהוא מודרני ופולארי בימינו. בגלל עמידותה בתנאי מזג אוויר קשים, חסינותה בפני קרני שמש, ותחזוקתה הנוחה, רצפת בטון מתאימה גם לריצוף חוץ. לחניות פרטיות, למרפסות, או כתחליף לפטיו ודשא גינה.

יתרונות

ריצפה זו היא קשיחה, חזקה ועמידה מפני שחיקה. היא חסינה לתנאים קשים ויחד עם זאת קלה מאד לתחזוקה. ניתן לנקות רצפת בטון במים בלבד. העלות שלה נמוכה והיא משמשת משטח נפלא ונוח לאינספור סוגי ריצוף. ניתן לקבל אותה בוואריאציות שונות של סגנונות המתאימות לצרכים שונים, ובשילוב טכניקות של צריבה, צביעה והחלקה, היא נותנת מענה לדרישות דקורטיביות.

רצפת בטון

ריצוף בטון חיצוני