אפוקסי- ציפוי רצפות באפוקסי להשגת מראה מושלם

רצפות בטון היום, עשויות למעשה משתי שכבות, כאשר השכבה הראשונה מיועדת ליצירת המבנה, והשנייה מיועדת למראה גימור יוקרתי. אפוקסי   (Epoxy) הוא למעשה חומר ציפוי מאוד נפוץ עבור רצפות בטון במבנים. החומר עצמו מורכב מחומרי פולימר סינתטיים חזקים ועמידים מאוד וניתן לעשות בו שימוש במגוון רחב של צבעים. רוב תעשיית כלי הרכב והים עושה היום שימוש בציפוי אפוקסי בשל עמידותו מפני קורוזיה. גדולתו הנוספת של חומר האפוקסי הינה ביכולתו להשתלב עם כל חומר בין אם זה בטון, אריחי קרמיקה או רצפות עץ וכן עבור סוגי רצפות בטון אחרות כמו מדה מתפלסת.
  • מדובר בחומר מגן יציב ואיכותי מאוד, המשדרג במידה רבה את הרצפה ומונע שחיקה, כתמים וחדירת נוזלים, וכן עמיד מפני חומצות או כימיקליים חזקים במיוחד. ציפוי אפוקסי גם מונע החלקה, ובמידה ויש ברצונכם רצפה שתהיה עמידה מפני משאות כבדים במיוחד, ציפוי אפוקסי עושה את העבודה. אך חשוב לזכור שלרוב רצפות אפוקסי מיועדות לחללים סגורים ואינן בעלות עמידות מפני קרני שמש וקרינה אולטרה סגולית.

רצפת אפוקסי במפעלי נייר חדרה

תהליך ההתקשות של ציפוי אפוקסי הינו מלמטה למעלה, מה שמאפשר אבחון מדויק לזמן ההמתנה בעת העבודה אתו, וללא טעויות. תהליך הריאקציה של חומר האפוקסי נעשה בחימומו ל80 מעלות, ולכן משטחים בעלי כתמי שמן יהיו בעייתיים עם רצפת האפוקסי וינסו לדחוק אותו הצידה. בכדי לעבוד על משטחים כאלו יש להסיר את כתמי השמן תחילה, ובנוסף על הרצפה להיות נקייה, יבשה, אחידה ויציבה. העבודה עם חומר האפוקסי מחייבת טמפרטורה קרה ככל האפשר, עבור המשטח עליו עובדים, הטמפרטורה בחוץ והחומר עצמו, מה שמצריך לעיתים את קירור הרצפה. נתוני הטמפרטורה חשובים מאוד בכדי למנוע את הקטנת זמן העבודה, והיווצרות שכבה של אוויר, מים או שמן ביסוד הרצפה, שיפגע בהתחברות רצפת הבטון עם הקרקע.

זמן היישום של רצפת אפוקסי מרגע תום העבודה, הינו 24 שעות עבור הולכי רגל ושבוע עבור כל גורם כבד יותר. ובסופו של דבר מקבלים רצפה בעלת גימור גבוה מאוד, נקייה, אחידה, קלה לתחזוקה ואטומה בהחלט.

ציפוי אפוקסי - משרדי

רצפת אפוקסי